THE BEST PANCAKES EVER


Parhaimmat ja helpoimmat. Salaisuus on tarpeeks leivinjauhetta, tarpeeks paksu ja klimppinen taikina plus tarpeeks mieto lämpö pannulla. Tällä reseptillä tulee ehkä 10 pannarii.

1 cup (2,35 dl) vehnäjauhoja
3-4 tl leivinjauhetta
2 rlk vaniljasokeria (tavallinenki käy)
1 cup (n. 2,35 dl) maitoa
1 iso kananmuna
3 tl sulatettua voita

Kuivat aineet sekasin pikkukulhossa ja kosteet aineet sekasin isommassa kulhossa. Voisula kannattaa sekottaa joukkoon vasta ku se on vähän jäähtyny, ettei jäähtyis sit vast siellä seassa pieniks voikiteiks vaan pysyis nestemäisenä. Kuivat aineet laitetaan sinne kosteiden joukkoon samalla sekotellen. Ei kannata sekottaa liikaa, klimppejä saa jäädä. Paksu takina on hyvä, koska siitä tulee paksummat pannarit. Jos ekoilla kerroilla tuntuu, et pannarit jää liian ohuiks, voi lisätä leivinjauhetta tai tehä taikinasta jauhoilla vähän paksumpaa.


Mä en laita pannulle ollenkaan voita, se taikinassa oleva riittää. Liesi kannattaa pitää aika miedolla lämmöllä, oliskohan tavallisella sähköhellalla ehkä 3 hyvä. Mulla on kaasuliesi, ni paistan pannarit aina tokaks pienimmällä liedellä kaikista pienimmällä liekillä. Kaks ruokalusikallista on sopiva määrä yhteen pannariin ja se kannattaa mun kokemuksen mukaan laittaa pannulle mahdollisimman pieneen kasaan, koska siitä se sit levii sopivan kokoseks pyöryläks. Pannarit alkaa olee kääntövalmiita, ku reunat vähän hyytyy ja pinta kuplii. Kannattaa tarkistaa viel ruskistuminen lastalla ja heittää ympäri, jos näyttää hyvältä. Nää kypsyy nopeesti, ni hetkekskään ei kannata istahtaa sohvalle kattoo telkkarii. Liian hidas kypsyminenkää ei oo hyvä, koska sit ne kuivahtaa. Pannareiden kuuluu olla pinnalta vaaleenruskeita ja sisältä muhkeita. Mä pidän paistamisen aikana valmiit pannarit aina lautasella folion alla, et ne pysyy lämpiminä.

Must parasta on laittaa kuumien pannareiden päälle voita, vaahterasiirappii ja mustikoita. Eli oikeen uittaa ne kaikessa terveellisessä, mut varmasti yhtä hyvin kävis vaik hunaja ja banaanit! Ja jos haluu vähän vaihteluu, ni taikinan sekaan voi heittää esimerkiks kanelii, muskottipähkinää tai kardemummaa. Nyt tiiätte, mitä teil syödään aamiksel huomenna! ;)

2 kommenttia:

  1. Oi vitsi, että sulla on söötin söötti blogi. Magee tyyli ja kaikki. Täällä uus lukija! <3 Ja voi vitsi kai sitä pitää itekin tänään iltapalaksi vääntää lettuja. Oot saanut niistä iiihanan paksuja, joten maun on oltava kyllä hyvä! :-P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hehe, kiitos paljon! toivottavasti oot jo ehtiny koklaa pannareita ;)

      Poista