brownie cupcakes with peanut butter frosting

Ulkona paistaa aurinko ja tekee mieli lähtee lenkille, mut ettei kenenkään pylly vaan pääsis pienenee, ni jaan teille nyt maailman parhaan cupcake-reseptin. Näitä ku syö yhen tai vaik vaan puolikkaanki, ni ei vähään aikaan tee mieli herkkui. Paitsi puolen tunnin päästä lisää näitä, khihi.


Noin 25 cupcakeen tarvii:

170g voita
600g suklaata
1 cup eli noin 2,4dl fariinisokerii
3/4 cup eli noin 1,8dl sokerii
5 kananmunaa
2tl vaniljauutetta
1 cup eli noin 2,4dl vehnäjauhoi
3/4 cup eli noin 1,8dl pähkinöitä
1/2tl suolaa

Ja kuorrutteeseen:
2 cup eli noin 4,8dl tomusokerii
350g eli purkillinen sileetä sokeroituu maapähkinävoita
100g pehmeetä voita
1/2tl vaniljauutetta
0,5dl vispikermaa


1. Sulata vesihauteessa voi ja 350g suklaata ja sekota, kunnes kaikki on sulanu
2. Laita uuni lämpenee 175 asteeseen
3. Pilko pähkinät ja 250g suklaata reilun kokoseks rouheeks
4. Vatkaa fariinisokeri ja sokeri suklaaseen ja lisää kananmunat yks kerrallaan
5. Vatkaa sekaan kans vaniljauute, jauhot, pähkinät, suola ja pilkottu suklaa
6. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 min. Brownie cupcakejen kuuluu jäädä sisältä kosteiks eli jos koklaa hammastikulla, ni paras lopputulos olis, et siihen jäis sellanen sellasii kosteita kökkeroitä, mut ei ihan löllöö taikinaa :D
7. Laita cupcaket jonnekki viileeseen jäähtyy ja tee kuorrute kans vatkaimen kaa, niin et kulhoon heitetään pehmenny voi, tomusokeri, maapähkinävoi, vaniljauute ja vispikerma. Jos tuntuu liian kovalta, ni voi lisää vähän kermaa ja jos taas liian löysältä, ni tomusokerii
8. Levitä kuorrute parilla lusikalla tai jollain pursottimella, jos siitä sattuu tulee tarpeeks pehmeetä

Paistamisessa voi käyttää sellasta muffinseille tarkotettuu paistovuokaa, jonka koloihin muffinsivuoat sujahtaa hyvin ja pitää parhaiten muotonsa tai sit voi koklaa laittaa vaik pari muffinsivuokaa päällekkäin. Varsinki nää brownie cupcaket kantsii melkeen paistaa ainaki paris eräs, koska sen browniepohjan kosteus ja pehmeys on aika oleellinen osa tätä reseptii. Jos siis ekasta erästä tuli jäähdytyksen jälkeen liian kostee tai kuiva, saa seuraavasta vähän paremman. Ja se jäähdyttäminen onnistuu aika nopsaa ennen tokan erän valmistumista, jos ne heti heittää uunista vaik ulos pakkaseen tai pakastimeen (joo sinne ei varmaan sais laittaa mitään lämmintä, mut jos nyt tän kerran.. xD), ni lopputulos selvii ajoissa. Ei kuitenkaan kannata liikaa huolehtii, koska peanutbutter frosting pelastaa aikalailla mitä vaan ;)

-Mikaela

12 kommenttia:

  1. Apua en kestä, kuulostaa ihan liian hyvältä :D Peanutbutter on mun suosikkia :P

    VastaaPoista
  2. Aaaaa en kestä, mulla on niin hirvee sokerinhimo tällä hetkellä, että voin oikeesti fyysisesti pahoin, kun luin tätä :D Haluuuuun !

    VastaaPoista
  3. Siis näyttää ja kuulosta ihan sairaan hyvältä!! Kuolasin tota kuvaa jo instas ääääää :--D

    VastaaPoista
  4. Nomnomnom! Kuulostaa kyl tosiaan aika ällömakeilta, mut silti kokeilemisen arvosilta <3

    VastaaPoista
  5. Voidaanko tehä näitä ens kerran ku nähää? :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oon unohtanu vastaa, et voidaan tehä :DD eikä olla muuten tehty, haha. ihan hyvä vaan, koska voisin lopettaa tän herkkukierteen :D

      Poista
  6. Oi näyttää ihanalta, kuulostaa makeilta mutta voisi testata, nam!

    Samalla ajattelin tulla vinkkaamaan, että blogini ei enää päivity bloggerin lukulistassa.
    Seuraaminen onnistuu jatkossa bloggerin feedin avulla, tai esimerkiksi Facebookin kautta. :)

    Minna

    http://carefreecasualness.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nooo, kuhan ei syö liikaa kerralla, ni ei se makeuskaan haittaa :) ja hyvä tietää!

      Poista
  7. Hei nainen soita mulle tai laita viestiä!! Mulla on puhelin rikki eikä oo whatsappia tässä eikä mitään vanhoja numeroita etkä oo fb:ssä niin en saa suhun mitenkään yhteyttä!! :D

    VastaaPoista
  8. Jättikokoinen kiitos tästä reseptistä! Nyt on kyl sokerivarastot vähäks aikaa täynnä :D Mä laitoin valkosuklaata tohon pilkottuun suklaaseen puolet ja oli superhyvää. Kantsii koklaa sen kanssa jos joskus vielä teet näitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ooooh, kuulostaa ihanalta! kiitos vinkistä :) toivottavasti onnistu cup caket tällä reseptillä hyvin!! vois kyl itekki tehä näitä joku päivä, ku onhan siitä jo yli kuukaus, hehe :D

      Poista
  9. ja siis mitä ihmettä Riikka, Susanna, Juulia ja Jenna! oon ihan varma, et oon vastannu teille jossain vaihees, mut nyt täällä ei näy mitään :D anteeks kauheesti! koklatkaa ihmees reseptii ja tulkaa teki kertoo, miten kävi! ;)

    VastaaPoista