homemade apple granola

 Mä olin ennen muromyslien suurkuluttaja. Söin niitä herkkuna suoraan paketista ja aamupalakski meni helposti kulhollinen, kunnes tajusin et se oli vähän sama ku olisin vetäny keksei heti aamusta. Niissä on suunnilleen yhtä paljon sokerii ja rasvaa eikä oikeestaan yhtään parempi ravintosisältökään, joten siihen loppu muromyslit meiän kaapeista. Yks päivä mun teki taas kuitenki hirveesti mieli jotain muromyslii jogurtin kaa, mut kaupan hyllyiltä löyty mun käyttötarkotuksiin vaan liian sokerisii vaihtoehtoi eikä lisukkeetkaan (rusinat... miks niitä on kaikissa mysleissä??) ihan miellyttäny, joten päätin tehä ite oman omenaisen version!

Mun mysliin tuli suunnilleen viis desii kaurahiutaleita, ehkä saman verran erilaisii pähkinöitä, pellavansiemenrouhetta, auringonkukansiemenii, kurpitsansiemenii, kuivattuu omenaa, sokeritonta maapähkinävoita, rypsiöljyy, hunajaa ja mausteeks kanelii. Omenat ostin kuivattuina renkaina Punnitse&Säästä -kaupasta ja samoin siemenet. Pähkinöiks valkkasin saksanpähkinöitä, cashewpähkinöitä, manteleita, hasselpähkinöitä ja parapähkinöitä. Ne kantsii ostaa ehkä jostain isommasta kaupasta irtomyynnistä, koska Punnitse&Säästä -puljus on must paljon kalliimmat kilohinnat, vaik muuten siel onki kyl hyvät valikoimat kaikkee kivaa


1. Ripottele omenoiden päälle kanelii, kääntele, ja sen jälkeen pilko ne ja pähkinät sopiviks paloiks
2. Laita uuni lämpenee 175 asteeseen
3. Kuumenna isossa kattilassa noin ½ dl öljyy, muutama ruokalusikallinen makeuttamatonta maapähkinävoita ja ehkä saman verran juoksevaa hunajaa
4. Heitä loput ainekset kattilaan, sekota ja maistele, onks seoksessa tarpeeks hunajaa ja kanelii. Jos ei, laita lisää. Ja jos kaurahiutaleet, pähkinät, omenat ja siemenet ei oo yhtään liimautunu toisiinsa, kantsii lisätä vähän esim. maapähkinävoita
5. Levitä mysli leivinpaperin päälle pellille ja paahda uunissa, kunnes seos on saanu vähän värii (20-30min.) Välillä sitä voi kans vähän käännellä, et ainekset ruskistuis joka puolelta
6. Jäähdytä mysli ennen purkittamista, et purkkiin ei pääse turhaa kosteutta höyrystä


 Mysli säilyy hyvin kannellisessa lasipurkissa ja parhaalta se maistuu must maustamattoman jogurtin, banaanin ja hunajan kaa, namm. Hiutaleita, pähkinöitä, siemenii ja hedelmii voi tietty vaihdella oman maun mukaan ja yhtä hyvää se olis varmasti vaik maidon tai jädenki kaa!


Seuraavaks ajattelin koklaa jotain raakapalleroita tai -patukoita, ku valmiisiin protskupatukoihin en koske ja mua on alkanu vähän jo tökkii ne kaupan versiot raakapatukoista. Niihinki voisin laittaa jotain ihanaa omenaa, kanelii, taateleita, soijaprotskujauhetta, kaurahiutaleita ja vaik pähkinärouhettaki. Jos joltain löytyy hyvii reseptei tai vaik vaan ideoitaki, ni mielellään otetaan vastaan :)

-Mikaela

6 kommenttia:

  1. Nam!! Kuulostaa terveelliseltä, mutta myös herkulliselta! Voisin kyllä kokeilla :) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. suosittelen, on nimittäin superhyvää! ;)

      Poista
  2. näyttää kyl ihan sairaaaaaaaan hyvältä <3_<3 meillä poikaystävä on tehny itte myslii mut siin se terveellisyys menee ku se heittää voita sekaan aiika paljon :-D vois testaa tällä, pbstä tulis vähä parempia rasvoja ehkä heh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ai voita?? :DD haha, tollasesta reseptistä en oo ennen kuullukkaa :D vaik kuulostaa seki kyl hyvältä!

      kantsii silti koklaa tota vähän terveellisempääki versioo, koska noi ainekset on jo niin ihanii, et ei varmasti voi tulla pahaa ainakaan ;)

      Poista
  3. Oiii näyttää niiin hyvältä! pakko ottaa tää resepti testiin :-)

    VastaaPoista