Supernopee avokadopasta

Kaikki varmaan tietää, miten ärsyttävää on yrittää keksii, mitä ruokaa tekis, jos ei tee mitään tiettyy mieli tai tuntuu, et on just syöny kaikkii niitä, mitkä sattuu tulee mieleen. Mulle ainaki on tärkeetä, et ruoka maistuu hyvältä ja olis mielellään kans terveellistä. Useimmiten arkisin kokkaillessa plussaa on seki, et ruoan tekeminen ei vaadi hirveesti aikaa tai vaivaa. Niinpä ajattelin alkaa jakaa tääl mun nopeita luottoreseptei ja joskus aina uusiiki löytöi. Samal saan ne kaikki kerättyy yhteen mestaan ja voin itekki käydä välil tsekkailee, et mitä sitä voiskaan tehä ;) Ekana mun resepteistä vuorossa olis avokadopasta, joka eroo siitä kaikkien tuntemasta versiosta aineksiltaanki, mut varsinki valmistustavaltaan. Tää resepti on nyt yhelle, mut tietty sen voi tehä kuinka monelle tahansa.


Must on kiva, et tomaattii ja avokadoo on paljon, mut varmasti selvii vähemmälläki määrällä. Yhteen reiluun annokseen tarvitaan siis:

2 rkl oliiviöljyy
1 iso valkosipulin kynsi
1/2 sipuli
1 iso avokado
melkeen 1/2 rasiaa luumukirsikkatomaattei
vähän yli kourallinen basilikaa ja persiljaa
suolaa
pippurii
kuivattuu chilii
noin 2 rkl parmesaanii tai pecorinoo
vähän limen mehuu
spaghettii


Ihan ekaks kannattaa laittaa spaghettivesi kiehuu ja toiselle levylle paistinpannu lämpenee. Valkosipuli pilkotaan tosi pieniks ja sipuli kuutioiks. Sit kuumalle pannulle joku 1,5 ruokalusikallista oliiviöljyy ja heitetään ne sibet sinne. Ku ne on suunnilleen kypsii, lisätään puoliks pilkotut kirsikkatomaatit pannulle ja sen jälkeen lisätään sinne suolaa, pippurii, vähän kuivattuu chilii, pieni kourallinen hienonnettuu persiljaa ja saman verran hienonnettuu basilikaa. Täs vaihees viimeistään vesi todennäkösesti kiehuu, joten laitetaan yhen annoksen verran spaghettii kattilaan. Heti ku tomaatit alkaa pehmenee ja sipulit on ruskistunu, voi pannun ottaa pois levyltä ja pilkkoo avokadon kuutioiks ja viel vähän tuoretta persiljaa ja basilikaa valmiiks. Lopuks vaan al denteks jätetty spaghetti syvälle lautaselle, loraus oliiviöljyy, tomaattimössö pannulta, pilkottu avokado, loput yrtit, raastettuu parmesaanii tai pecorinoo tai jotain vastaavaa juustoo himasta sattuu löytyy ja vähän limen mehuu sekaan. Sit sekotetaan, maistetaan ja lisätään mausteita, jos tarvii. Namnam!

Mul meni oikeesti tohon ehkä 15 minuuttii yhteensä eikä oo vaikeeta! Reseptit tulee olee varmaan kaikkii aamiksista lounassafkoihin ja nopeisiin jälkkäreihin, joten jos tällaset jutut kiinnostaa, ni kommentoi tai paina vaik tykkää. Ideoita ja toiveita otetaan kans vastaan! :)

-Mikaela

10 kommenttia:

  1. Ihan superherkun näköstä! Muistuta, että teen tuota kuha pääsen takas jyppilään!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nyt oot taas täällä eli mun täytyy varmaan muistuttaa ;D

      Poista
  2. Näyttääpä ihanalta! Kesällä ei tule paljon lämpimiä ruokia laitettua, mutta tällaisen pastan takia kärsisinkin vaikka vähän hellan kuumuudesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ton tekemisessä ei onneks tarvii kauaa kärsii, ku se on niin nopsa :) kesäl ei usein tee mieli mitään raskaita ruokii, ni toi on sillon just hyvä!

      Poista
  3. Tää on kyllä niin hyvää! :-)

    VastaaPoista
  4. vitsi miten hyvän näköstä! pitää kyllä testata ettei aina tuu tehtyä sitä samaa avokadopastaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo kantsii! toi on kyl varmasti ihan eri makusta ku se perinteinen ku siinähän ei paisteta mitään :)

      Poista
  5. ihanan näköstä! Sulle olisi haaste mun blogissa :)

    http://ida-alexiina.blogspot.fi/

    VastaaPoista