Katkis-avokadosalaatti ja vegetoastit

Koska supernopeiden reseptien sarja sai kannatusta, ni täältä tulis nyt yks uus jokapäiväsen ruokapaniikin pelastaja. Kuumalla ilmalla monien ei tee mieli mitään raskasta lämmintä ruokaa (munhan tekee kyl aina, et ei siinä..), ni sillon kaktkissalaatti ja vegetoastit on just sopivaa safkaa. Tähän reseptiin tarvitaan siis toasteri tai voileipägrilli tai mikä onkaan. Ja voishan toastien tekeminen onnistuu uunissa tai pannullaki, jos vaan skillsei riittää :D Ohje on taas yhteen annokseen, mut sitä voi tietty soveltaa niin moneen ku tarvii :)

Kulholliseen salaattii tarvitaan siis suunnilleen: 
1/2pss jääsalaattii, 1/3rs kirsikkatomaattei, 1 avokado, 1/3pss isoi katkiksii, 1/3pss pakastemaissii, oliiviöljyy, suolaa ja pippurii.

Ja toasteihin:
2 siivuu täysjyväpaahtista, 4tl pestoo, muutama siivu jotain juustoo, 1/2 tomaatti, palafetaa, 1 artisokan sydän, aurinkokuivattuu tomaattiiMä teen yleensä toastit eka, koska niissä kestää aika kauan jäähtyy ja salaatti on niin nopsa kasaa. Eka kannattaa kuitenki laittaa katkikset ja maissit sulaa ja sit vast alotella toastien kaa. Ku katkikset ja maissit on sulamassa, toasteri vaan seinään, molempien paahtisten päälle levitetään pari teelusikallista vihreetä pestoo ja sen jälkeen kasataan täytteet luonnollisesti vaan toiselle leivälle. Parhaiten toast pysyy koossa, ku tomaatti on siivutettu, artisokan sydämet pilkottu ihan pieneks ja feta muussattu. Mä laitan yleensä alimmaks pari siivuu jotain mietoo juustoo (esim. Edam käy hyvin), sit tomaatit, artisokat, fetat ja päällimmäiseks vähän aurinkokuivattuu tomaattii ihan pieninä paloina. Ku kasan päälle heittää kannen ja liiskailee sitä vähän, ni se on valmis toasteriin.

Salaatti on ehkä helpoin tehä siihen mistä sen aikoo syödäkki, joten pilkotaan salaatti ja laitetaan se jonku syvän lautasen pohjalle. Salaatin päälle tulee puolitetut kirsikkatomaatit ja pilkotut avokadot. Täs vaihees sekaan voi laittaa vähän oliiviöljyy, suolaa ja pippurii, ja sekottaa. Päällimmäiseks viel sulaneet katkikset ja maissit, ni salaatti on valmis. Todennäkösimmin toastitki on jo valmiita ja ruokakriisi selätetty! Tai ainaki siirtyny päivällä, hihi.

-Mikaela

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti