Texaspullat

Leivoin perjantaina pullii ekaa kertaa varmaan viiteen vuoteen ja nyt on kyl pakko alkaa leipoo useemmin! Mä en edes tajunnu laskee kuinka monta pullaa täst ohjeesta tuli, koska Eeva oli just tullu meille kirpparikamojenvalintasessioon (varma yhdyssana) ku eka satsi tuli uunista eikä jaksettu neljän pellillisen jälkeen enää venaa sekuntiikaan, et päästiin maistaa! Mut sen tiiän kuitenki et niistä tuli sairaan hyvii, pehmeitä eikä ainakaan turhan terveellisii, haha. Laitoin osan pakkaseenki ja oon syöttäny niitä kaikille mahdollisille syöjille, et eiköhän niitä ihan riittävästi tullu :D Puhuin tänään aikasemmin mun siskon kaa puhelimes ja se ehti jo kysellä näiden ohjetta siinä välissä ku selitin tietty kaiken tankotanssiasennoista pullantekoon, joten täs olis.


Pullataikinaan tarvitaan 5dl maitoo, 2 pussii kuivahiivaa, 2dl sokerii, 1rkl kardemummaa, 2tl suolaa, 1 kananmuna, noin 12dl vehnäjauhoi ja 175g voita. Eka lämmitetään maito suunnilleen 42 asteiseks eli vähän yli kädenlämpöseks ja sekotetaan sinne kardemumma, sokeri, kananmuna ja suola. Kananmuna ja voi kantsii muuten pitää ainaki jonku aikaa huoneenlämmössä, et ei tuu mitään hirveitä lämpötilaheittoi, koska mul ne oli molemmat aluks ihan jääkaappikylmii, hehe.. Sit sekotetaan toisessa kulhossa 12dl jauhoi ja ne pari kuivahiivapussii, jotka lisätään vähitellen maidon sekaan. Mitä löysempi taikina, sitä pehmeemmät ja ihanemmat pullat, mut jos jostain syystä tuntuu siltä et taikinaa olis mahdoton kaulii ja käsitellä, ni jauhoi voi lisäillä ihan vähän kerrallaa. Lopuks viel pehmee voi taikinan joukkoon, vaivataan kunnolla ja sit puhdas liina päälle ja puoleks tunniks jonnekki lämpimään kohoomaan.

Sillä aikaa ku taikina kohoo, tehään täyte. Siihen tulee 100g voita, 4rkl kanelii, 1dl fariinisokerii ja 1dl ruokosokerii tai ihan tavallista. Kaikki vaan kulhossa sekasin ja lopuks maistellaan pitääks lisää jotain. Tähänki paras vaihtoehto olis tietty huoneenlämpönen voi tai sit sitä voi vähän pehmentää mikrossa :)

Puolen tunnin kohottelun jälkeen uuni laitetaan lämpenee 225 asteeseen ja kaulitaan taikina jauhotetulla pinnalla suorakaiteen muotokseks ohueks levyks. Siihen levitetään täyte ihan reunoja myöten, helpoimmin onnistuu lusikalla ja saattaa siinä joutuu ehkä vähän sormiiki käyttää. Sit rullataan taikinalevy pidemmältä sivulta toiseen päähän, nipistellään saumakohta hyvin kiinni ja käännetään se pöytää vasten rullan alle. Jos pötkö jää joistain kohdista huomattavasti paksummaks ku muista, ni sitä voi vähän vedellä ja venytellä tasapaksummaks. Siitä leikataan noin parin sentin paksusia siivuja, jotka asetellaan leivinpaperille pellille tarpeeks kauas toisistaan. Mun pellille mahtu 3x4 pullaa niin, et ne ei kohonnu toisiinsa kii. Lopuks pullia paistetaan 10-13 minsaa ja lopputuloksena on kasa kanelisii herkkui :) 

Nyt mä lähen salille ja sit illal ehkä kaivan viel yhen pullan pakkasesta, hihhi!

-Mikaela

2 kommenttia:

  1. Ooh i love kanelipullii, joten ehkäpä täytyy itteki tota testaa :) Muutin just omaan kämppään, niin mikäpä se ois parempaa terapiaa ku opetella tekee yhtä hyvii pullii ku äiti :P Ja se tuoksu! <3 Joten kiitos ohjeesta, kirjotinkin sen tossa ylös että voipi leipoo joku päivä.. :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei jee, onnee uuteen kämppään!! pullantuoksusta tulee kyl aina niin kotoisa fiiliski :) tuu sit kertoo, miten onnistu, ku teet!! :)

      Poista