Places i wanna go

Niin ku jo aikasemmin kerroin, ni me ollaan suunniteltu et lähettäis Samulin kaa jonnekki Toukokuus ja näil näkymin se olis vikal viikol. Kriteerit on, et pitää tietty olla lämmintä jo sillon (mähän siis tärisen Suomen kesäs ihan täysii, et mikään plus 20 ei riitä), haluttais rannikolle ja hyvää ruokaaki, Samuli tykkää kaikenmaailman puistoista ja vaellusmestoista eli joku sellanen olis kiva eikä hintatasokaa sais olla liian korkee. Keräsin tähän nyt sellasii paikkoi Euroopasta, mihin olis opiskelijabudjetil täs lähitulevaisuudes ihan mahdollista päästä ja mihin mä vaan HALUUN! Ja okei.. tietty haluisin kans esimerkiks Australiaan, Etelä-Amerikkaan ja Aasiaanki, mut niitä harkitsen sit joskus valovuosien päästä ku saan hyvää palkkaa (tarkottaa: Samuli tienaa massit) ja on varaa siihen Mini Cooperiinki.

Cinque Terre

Bongasin Cinque Terren Mondo-lehdestä ja se on mun uusin ihastus näistä kaikista. Siihen kuuluu viis pientä kylää Italiassa Ligurian rannikolla. Siel on ihanii värikkäitä taloi, kivisii rantoi, jotain patikointireittei oliiviviljelmien ja hedelmätarhojen välissä ja italialaista ruokaa. Kuulostaa ja näyttää superhyvältä.


Malta

Me ollaan mietitty Samulin kaa Maltaa jo aikasemminki, mut Toukokuus siel saattais olla viel vähän liian kylmä.. Tai ainaki aiempien vuosien keskiarvojen mukaan vaan joku 18 astetta. Sen takii se voiski olla sit vaik ens kesän suunnitelma, hihi. Sieltä löytyis ainaki aurinkoo ja ihanii (ehkä vähän kivikkoisii) rantoi, jos ei muuta! Haluisin käydä kans Gozon saarella ja sen ja Maltan välissä olevalla asumattomalla Cominotton saarella.


Split

Kroatian Split vois must olla ehkä paras vaihtoehto tälle kesälle. Sinne olis ainaki halvat lennot, lyhyt matka eikä sen hintatasokaan oo kauheen korkee. Sen lisäks Kroatias on kuulemma hyvää ruokaa, mikä on tietty yks mun tärkeimmistä kriteereistä hahha. Viel tärkeempää on kuitenki se, et siel pitäis keskiarvojen mukaan olla Toukokuus joku 21 astetta ja ylin lämpötila 25 astetta. Ainoona miinuksena on se, et Samuli on jo käyny Kroatias... mut se kyl tykkäs siitä ja ne oli sillon Dubrovnikis eikä Splitis. Et miten olis, Samppuli? (se varmaan ihastuu tohon lempinimeen niin, et haluu et mä kutsun sitä enää vaan ja ainoastaan Samppuliks... ja sen jälkeen Bambi oppii puhuu)


Slovenia

Jos menisin Sloveniaan ni haluisin ehkä mieluiten Adrianmeren rannalle sen suosituimpaan rantalomakohteeseen Portorožiin. Toi vasemman alalaidan kuva on sieltä. Toisaalta taas sil ei hirveesti olis edes välii mihin eka menis koska Slovenia on niin pieni, et lyhyessäki ajassa vois ehtii kierrellä sitä aika hyvin ja nähä samal monta erilaista paikkaa. Mut ainaki Portorožin!


Mikä olis paras? Jakakaa tietonne ja kertokaa, mihin kantsis lähtee ja mis vois olla jo Toukokuus tarpeeks lämmin? :)

-Mikaela

14 kommenttia:

 1. mulla oli pari vuotta sitten kans sama juttu, et haluttiin johonkin missä on lämmintä toukokuussa, niin lähettiin sit egyptiin! :) matkat sinne ei oo kauheen kalliita ja esim syöminen on siellä tositosi halpaa. me vaan oltiin hurghadassa, ei jääny siitä mikään kauheen hyvä maku mut esim sharm el shekimistä oon kuullu pelkkää hyvää! ja lämpötila oli yli 30 astetta joka päivä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mun mielestä Egypti kuulostais ihan hyvältä ja lämpötilat ihanilta, mut meiän kaa on lähös muitaki ja luulen vähän et ne ei kyl haluis sinne.. pitää kyl päästä käymään joskus viel sielläki :D

   Poista
 2. Turkkia suosittelen :) Ite olin siellä 2010 Alanyassa toukokuun puolesta välistä loppuun ja oli muuten lämmintä, suht halpaa, hyvää ruokaa jne :p

  tanjalei.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mäki yritin ehdotella sitä, mut Samuli ja muut jotka on lähös mukaan oli Turkis just viime keväänä ni ne ei haluu sinne taas... muuten se olis ollu hyvä vaihtoehto kyl :)

   Poista
 3. Mä suosittelen Splitiä, aivan ihana paikka ja maa :) Ite oon ollu siellä elokuussa, ja sillon oli joka päivä yli +35 astetta, eli lämpöö kyllä piisas. Krkan kansallispuisto on vähän matkan päässä ja oli kyllä upee! Itelle tuli nyt kiinnostus tota Portorozia kohtaan, koska Slovenia ja Adrianmeren rannikko on jo pitkään kiinnostanut, eli kiitos tästä vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi, mä niin haluun sinne!! Samuliki varmaan tykkäis siitä puistosta ja sillä vähän yks päivä yritinki houkutella sitä Splitiin :D kiva jos oli mun höpinöistä hyötyy! :)

   Poista
 4. Mites olis Kanariansaaret? Lämmintä olis, ainakin Gran Canarialla on käytännössä aina lämmintä ja jos tinkii hieman joko hotellin sijainnista tai itse hotellista saa ihan kohtuu hintaan. Ja syöminenkään ei ole niin kallista (ainakaan suomen hintoihin verrattuna).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei joo, pitääpä miettii ja jutella muiden kaa :)

   Poista
 5. ihana postaus muru !

  MUTTA mulla ois sit ne synttärit toukokuun lopussa että juuri sillonko ajattelit karata maasta ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti! no siis riippuen siitä, millon ajattelit pitää ne :D mun toiselki kaveril olis synttärit just 25. päivä enkä tiiä pääsenkö nyt sit sinnekkää... :(

   Poista
  2. no siis sinne risteilylle oli tarkotus lähtee ehkäpä just sillon vika viikonloppu toukokuus ku mun syndet 23.5 :) Mut sä et oo niin risteilyfani ni saatan antaa anteeks jos nyt sit meetteki sen sijasta jonnekin ihanalle matkalle vaik oonki ihan kateudesta katkera hahah :D ehitää me sit juhlii mua muulonki ;) ;) ;) <3

   Poista
  3. no todellaki ehitään! mä tuun kesäl till borgå ja sit tehään jotain kivaa ja mammaki lähtee krebaa, hahha <3 muistan kyl risteilysuunnitelmat, ni voitais ottaa varaslähtö sun juhlimiseen jo vaik ens vkl ku ollaan tääl ku sradiinit purkis, vähän niin ku laival ;)

   Poista
 6. Niiin hyvältä kuulostaa noi kaikki vaihtoehdot! Törmäsin kanssa tohon Cinque Terreen Mondoa lukiessa ja se olis ehkä mun valinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se vaikuttaa kyl ihan superihanalta!! täl kertaa päädyttiin Splitiin :) Cinque Terreen must olis ehkä kivempi lähtee kahestaan Samulin kaa ku nyt on muitaki tulos mukaan!

   Poista