Italialaiset lihapullat tai jotain
Aina ku teen jotain ruokaa ja laitan tänne kuvii siitä, ni se näyttää jotenki kerran pureskellulta. Niin ku vaik mun thaikku tai pizza. Espanjalainen jauheliha on niin mössöö, et siitä pystyy kyl pyörittää lihapullii, mut ne ei vaan pysy kasassa ja siks toi nyt näyttää tolta.

Kastike tehään eka ja siihen tulee 2 salottisipulii, 2 valkosipulinkynttä, 1 desi oliiviöljyy, loput parmesanpussista (joku 1,5dl menee lihapulliin), ehkä kourallinen tuoretta basilikaa, 3 tölkkii kokonaisii kuorittui tomaattei, kuivattuu basilikaa, pippurii, suolaa ja sokerii. Eka pilkotaan sipuli ja valkkari ja kuullotetaan ne ölyssä. Siinä samalla kantsii onkii noi tomaatit leikkuulaudalle ja ottaa niistä kannat irti, koska ne on kovii. Sit ku koko keittiö lilluu tomaattimehussa, ni ne voi heittää sinne kattilaan ja antaa kiehuu vähän aikaa. Sen jälkeen lisätään parmesanit, pilkottu basilika ja mausteet sinne ja annetaan muhii sen aikaa, ku tehään lihapullat.

Lihapulliin tulee 1 sipuli, 4-5 valkosipulin kynttä, 400g naudan jauhelihaa, ehkä pari kourallista basilikaa, 1,5 desii parmesanii, 2 siivuu vaaleeta leipää, 1 kananmuna, suolaa, pippurii ja yhteensä noin ruokalusikallinen kuivattuu basilikaa, oreganoo ja salviaa. Eka pilkotaan sipuli ja valkosipuli tosi pieniks, murskataan leipä, leikataan basilika ja sekotetaan vaan kaikki ainekset keskenään. Sit pyöritellään lihapullataikinasta ihan pienii palloi ja ruskistetaan ne erissä pannulla. Sen jälkeen ne vaan heitetään tomaattikastikkeeseen ja keitetään kypsiks.

Me syötiin tota äsken mun kämppiksen kaa ja oli hyvää mössöö. Se muuttaa nyt maanantaina pois ja tilalle tulee se ruotsalainen tyttö, joka siis päätti ottaa ton huoneen, jee! Nyt vaan toivotaan, et toi nykyinen kämppis löytäis ennen maanantaita kämpän tai seki joutuu ehkä koiran kaa kadulle kerjää, hahahh. Mua nyt jotenki masentaa kaikki. Ulkona sataa ihan kaatamalla ja on kylmä. Tai ainaki luulen niin, vaik en oo kyl käyny koko päivänä ulkona.. Sit seki on tyhmää tavallaan, et kämppis vaihtuu koska ollaan hengailtu aika paljon tän nykyisen kaa, mut ehkä se vois muuttaa vaik tähän jonnekki lähelle. Seki on ihan perseestä, et mul on kauhee ikävä kaikkii mun kavereita ja Samulii eikä tänään oo mitään tekemistä. Tyhmää.

-Mikaela

4 kommenttia: