Porkkanakakku

Viimeks, ku kävin iskäl mun sisko oli tehny ihan superhyvää porkkanakakkuu. Mä en yleensä tykkää hirveesti porkkanakakusta, mut se oli kyl tosi hyvää. Tykkäsin siitä, ku siel kakun sisälläki oli paljon täytettä ja appelsiinituorejuuston takii kuorruteki oli parempaa ku normaalisti.

Porkkanakakku:


200g voita
2½dl sokeria
3dl porkkanaraastetta
3 munaa
4dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
½tl suolaa
1rkl kanelia
1dl omenamehua
korppujauhoja
Kuorrute:
200g appelsiinituorejuustoa
2/3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl sitruunamehua
2dl vispikermaa

Tee näin:

1. Sulata voi ja sekota sokeri siihen
2. Lisää porkkanaraaste ja munat yksitellen vatkaten
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne muihin aineksiin4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan
5. Paista 175 asteisessa uunissa 40 minuuttia
6. Anna pohjan jäähtyä
7. Sekoita täyte, lisää viimeisenä vaahdoksi vatkattu kerma
8. Halkaise jäähtynyt kakku ja nosta pohja tarjoiluvadille
9. Kostuta ja levitä vajaa puolet täytteestä pohjalle
10. Nosta kakun toinen puoli pohjan päälle ja kostuta
11. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ja levitä kuorrute

Mä en nyt tiiä, miks en saanu liitettyy tähän kuvaa, mut kaikki varmaan tietää miltä porkkanakakku näyttää :D

-Mikaela

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti